Här kan du läsa mer om våra stipendiaters projekt:

Adam Nilsson, Marcus Skoglund och Hassan Mazen från Nyströmska Skolan, Naturvetenskapsprogrammet, Åk3, har genomfört ett projekt där man visar att ett föremål kan bringas i jämvikt mellan tyngdkraften och ett elektromagnetiskt fält. Länk.

Alexander Mennborg från Berzeliusskolan fick 2016 DSV´s stipendium för sina imponerande kunskaper i programmering. Länk.

Edvin Johansson, Berzeliusskolans naturvetenskapliga linje, belönades 2016 för sitt projekt att bygg en eldriven bil av begagnade delar. Länk.

Gustav Lindgren Bodemar från Björkö Friskola, Natur med estetisk inriktning, Åk3, belönas för sitt stora naturvetenskapliga intresse och ambitionen att sprida naturvetenskaplig kunskap med hjälp av dataspel. Länk.

Eleonora Svanberg från Katadralskolan Åk2 har redan skaffat sig praktikplats på Cern och satsar på att bestämma den exakta massan på Zbosonen. Hon har även arbetat som volontär i Mattecentrum och är grundare av ”Girls in STEM”. Länk.

Linus Särud går på Berzeliusskolan, Teknik. Han har insett vikten av ITsäkerhet och arbetar med att sprida kunskap inom detta viktiga område. Han skriver bl.a. krönikor i IT-media. Länk till Artikel 1. Länk till artikel 2.

 

Åter förstasidan.